Verzekering voor katten

Als je kat dus een vorm van medische zorg nodig heeft, dan kunnen de kosten soms behoorlijk oplopen. Je kunt voor een sterilisatie of castratie al snel 250 euro kwijt zijn. Vaak zijn er wel kosten die jezelf in kunt schatten, maar het kan maar zo dat je kat een bepaalde basiszorg nodig hebt.

Door een verzekering voor katten af te sluiten ben je altijd goed verzekerd op het moment van onverwachte kosten zoals de kosten voor een operatie. Het zijn vaak kosten die onder andere afhankelijk zijn van het gewicht, het geslacht en de aandoening van je kat.

Wat houdt een verzekering voor katten precies in?

Je kunt een verzekering voor katten eigenlijk wel vergelijken met een reguliere ziektenkostenverzekering voor katten. Deze verzekering dekt dus de medische kosten die gemaakt worden zoals medicijnen maar ook de kosten voor een operatie.

Er zijn op dit moment 3 grotere aanbieders van kwalitatieve kattenverzekeringen. Net als bij reguliere ziektekostenverzekeringen bestaan de meeste pakketten uit een aantal componenten zoals de basispremie, aanvullende premies en is er meestal sprake van eigen risico.