Een zorgverzekering vergelijken

Elk jaar worden er veel aanpassingen gedaan over welke zorg wel en niet onder het basispakket valt. Sommige zorgkosten worden dan ook niet meer vergoed.

Het is belangrijk om goed in de gaten te houden wat wel en wat niet word vergoed door de zorgverzekering. Door jaarlijks de zorg verzekering te vergelijken vind je de verzekering die het beste bij jou past en bij wat jij nodig hebt. Ook kun je veel geld besparen door elk jaar over te stappen.

De basis zorgverzekering

De basis zorgverzekering is de zorg die door de overheid is vastgesteld voor dat jaar. Deze zorg is dan ook belangrijk. Bij de basiszorgverzekering komt het eigen risico kijken.

Dit is het bedrag dat je zelf betaalt. Wanneer je het eigen risico omhoog laat krikken hoef je minder premie te betalen. De basis zorgverzekering vergoed dan ook het ambulance vervoer, het bloed prikken, de kosten van medicijnen, ziekenhuisopnames en operaties en ook fysiotherapie is inbegrepen in het basis pakket.

Aanvullende zorgverzekering

Sommige zorg word niet vergoed. Om deze wel vergoed te krijgen is het belangrijk een aanvullende verzekering af te sluiten. Kosten voor de tandarts boven de 18 jaar en andere zorg word niet vergoed. Hiervoor is het belangrijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, als je deze kosten vergoed wilt krijgen.

Wel is het belangrijk om na te gaan hoe groot de kans is dat je deze zorg nodig hebt. Weeg dan ook de premie af tegen wat de kosten van deze zorg zou kunnen zijn. Let hierbij ook goed op de extra toeslagen die gerekend kunnen worden.

Vergelijken van zorgverzekeringen

Het vergelijken van je zorgverzekering 2018 is erg belangrijk om te doen. Vanaf het begin van de maand november heb je er twee maanden de tijd voor; je zorgverzekering afsluiten. Tijdens deze periode kun je de verschillende zorg aanbieders vergelijken en kijken welke verzekering de juiste dekking voor jou bied. De zorgverzekeringen kun je dan ook vergelijken op basis van prijs, de dekking ( welke kosten worden vergoed en welke niet), voorwaarden en natuurlijk ook nog de vrije of de beperkte zorgkeuze.

Een zorgverzekering vergelijken kost helemaal niets en is ook niet veel werk. Belangrijk is het om in elk geval de beste zorgverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Wanneer je bijvoorbeeld een beugel nodig hebt, is het belangrijk om een verzekering voor de tandarts af te sluiten. Het vergelijken gaat dan ook erg makkelijk en je kunt online vergelijken op veel verschillende vlakken. Ook is er een bedenktijd van 14 dagen.