Verschillende soorten internet

Als eerst soort internet verbinding kun je kiezen voor ADSL. Deze internet verbinding gaat via de telefoon. Er word bij deze verbinding een splitter aangebracht waardoor het mogelijk is om zowel te bellen en te internetten volgens dezelfde telefoonlijn. Een andere internet verbinding is de kabel.

De kabel werd vroeger alleen gebruikt voor de tv, maar is nu ook mogelijk om te gebruiken voor het internet. De provider van de kabel is dan ook dezelfde provider als van het internet. Doordat het kabel internet een vorm van het breedband internet is, krijg je vaak een snelle verbinding.

Je kunt ook kiezen voor glasvezel. Glasvezel is een dunne en sterke draad die erg stevig en betrouwbaar is. Het voordeel van glasvezel is dan ook de hoge snelheid. De snelheden die bij glasvezel gehaald kunnen worden zijn veel hoger dan die bij ADSL en bij kabel. Wanneer je kiest voor een glasvezel abonnement kun je hierbij ook internet, televisie en telefonie afnemen. Een glasvezel verbinding verstuurt dus digitale informatie door manipulatie van een lichtstroom uit een laser.

Internet snelheden in de grote steden

Er zijn veel verschillende onderzoeken geweest naar de internet snelheden in grote steden. Hieruit blijkt dat de snelheden vaak vrij laag zijn. De consument ontvangt dan ook een lagere internet snelheid in een grotere stad, dan waarvoor hij heeft betaalt.

Van de grote steden in Nederland scoort Almere erg goed. Zij hebben dan ook een gemiddelde internet snelheid van 32 mb/s. Op nummer twee staat Rotterdam en op nummer 3 staat Breda. Waarom is het internet langzamer in grote steden? Dit heeft te maken met de afstand tot de centrale, en ook is de kwaliteit van kabel vaak niet altijd even goed. Doordat deze kwaliteit van de kabels niet goed is ontstaan er sneller technische problemen en dit heeft als gevolg de lagere internet snelheden.

Tips voor het vergelijken van internet

Tijdens het vergelijken van internet bellen en tv is het belangrijk goed op te letten op de internet snelheid. Het soort internet verbinding hoeft namelijk niet per se iets te zeggen over de snelheid. De snelheid word vaak aangeduid als mbits per seconde. Wanneer je kiest voor glasvezel vergelijken dan gaat het meestal om bits per seconde.

Bij het internet vergelijken op Easyswitch.nl is het ook belangrijk om elk jaar opnieuw te vergelijken. Door elk jaar opnieuw te vergelijken kun je profiteren van de beste tarieven en ook ontvang je vaak een welkomstkorting, waarmee je tot 450 euro per jaar kunt besparen.

Tot slot is het aan te raden een internet abonnement af te sluiten in combinatie met bijvoorbeeld bellen en tv. Tijdens het internet vergelijken kun je kiezen voor een alles in één pakket.